Hoe geef ik mijn eten meer smaak? 

Gebruik kruiden en specerijen om je eten meer smaak te geven. Verse en gedroogde kruiden zijn ook nog eens erg gezond! Bekijk daarom in de supermarkt uitgebreid de diverse kruiden en specerijen die te koop zijn en experimenteer hiermee. Koken met kruiden vereist een beetje durf. Er zijn slechts enkele kruiden die erg overheersen, zuinig zijn hoeft dus niet.

Denk verder bij bereiding aan smaakmakers als (suikervrije) bouillonblokjes. Kook bijvoorbeeld aardappelen en rijst in water met een bouillonblokje en gebruik (suikervrije)soja saus (bij bijvoorbeeld rijst), (suikervrije) mosterd, pesto, tapenade,olijven, zongedroogde tomaten, knoflook en ui.

 

Tot slot nog een tip: Je kast ligt vol gezonde tussendoortjes. Wanneer je toch wel eens ongezondere dingen in huis haalt, bijvoorbeeld voor bezoek, leg deze producten dan niet in dezelfde kast als waar je gezonde tussendoortjes liggen.Leg de ongezondere producten in een kast waar je niet veel in kijkt, zodat je deze niet te vaak ziet.

Ik wil meer informatie!

Verplichte velden.(*)
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.