Het preppen van maaltijden betekent dat je je maaltijden voor een of meerdere dagen reeds (deels) gaat voorbereiden. Maaltijdpreppen is populair, omdat het tijd bespaart en het je rust geeft op drukkere momenten in de week.
Een veel gehoorde reden om dit niet te doen, is dat het veel tijd zou kosten. Je zou op zondagmiddag uren in de keuken moeten staan, terwijl buiten de zon schijnt.
Hieronder vind je manieren van preppen die nauwelijks tijd kosten:
Nog enkele tips:
- Gebruik je tijd goed. Ruim je keuken op terwijl de oven aanstaat. Zet alles klaar voor komende week. Vul je voorraadpotten bij en leg een lijstje neer waar je dingen op kunt schrijven welke je moet halen in de winkel.
- Noteer maaltijden die makkelijk zijn om te preppen. Is woensdag bijvoorbeeld een drukke dag, dan is het makkelijk wanneer je bijvoorbeeld al een groentesaus klaar hebt, zodat je alleen nog maar rijst hoeft te koken.
- Bewaar bereid eten maximaal 2 dagen in de koelkast. Heb je voor meer dan 2 dagen gekookt? Bewaar dit eten dan in de vriezer. Het is dan 3 maanden houdbaar.
- Zorg voor voldoende diepvriesbakjes die je goed kunt afsluiten. Doe eventueel stickers op de bakjes met de datum van invriezen.
- Luister naar leuke muziek tijdens het preppen.
- Laat gekookt eten afkoelen voordat je het invriest.
Eet smakelijk!